SDG Vlaggenactie in Grou

Eind september zijn er in heel Nederland de SDG Actiondays. In deze actieweek laten mensen zien hoe ze zich inzetten voor de Sustainable Development Goals (SDG’s), ook wel Global Goals genoemd. Het zijn de 17 ontwikkelingsdoelen die wereldwijd door de VN zijn vastgelegd met als doel om armoede en ongelijkheid te verminderen en positieve klimaatveranderingen teweeg te brengen. Met het hijsen van de SDG-vlag laten veel gemeenten, bedrijven, burgerorganisaties en scholen zien dat ze deel uitmaken van deze wereldwijde beweging voor een houdbare toekomst.

In Grou wordt deze vlag gehesen op 23 september om 10:30 uur bij Friesmastate. Een initiatief van UVV en Grou2030 wat van harte ondersteund wordt door Pleatslik Belang, Kringloop, Amaryllis, PKN Grou en Friesmastate. Al deze organisaties zetten zich in om niet alleen Grou maar ook de wereld steeds weer een stukje sterker te maken. Samen bereiken we meer dan alleen. Vandaar dat we op deze zaterdagochtend met zijn allen, de SDG-vlag hijsen. 

Gemeente Leeuwarden vult de Vlaggendag in met een duurzame markt en de bekendmaking SDG-helden vanaf 12 uur in het gemeentehuis, ook op deze zaterdag. Op zondag organiseert Grou2030 (voor de derde keer) de voedselmarkt Lekker Lokaal! bij boerderij Bouma ten noorden van Grou. Ook daar zal de kleurige Global Goals vlag wapperen.

Het hele jaar door zullen de SDG doelen zichtbaar blijven in de Doarpskeamer. Hier hangt sinds kort aan de muur een groot canvas bedrukt met deze duurzame doelen mar dan wol yn it Frysk. Met de zichtbaarheid van de SDG’s bij onze activiteiten willen we mensen ervan bewust maken dat inzet voor elkaar en voor je dorp ook bijdraagt aan de wereldwijde doelen. En dat zeker ook leuk en gezellig kan zijn.

Meer informatie over deze gezamenlijke actie vindt u bij

Lenie Braks: 06 23 09 99 71
Joke de Vries: 06 19865261

Informatie over de Sustainable Development Goals vindt u onder andere op www.sdgnetwurk.frl.